Line Højmann

Maler

Jeg er KUNSTNER med stort K. Jeg lever og ånder for det kunstneriske udtryk. Om det er maleriet, tegningen eller skriveriet. Det er vigtigt for mig at leve i det skabende rum. Kreativiteten er min gave og samtidig min afhængighed. Det er mit åndehul, hvor jeg lader op, og mine indtryk kommer til udtryk.

Line Højmann er født i 1973
Som barn var jeg stille, drømmende og tænksom. Mine indtryk fandt udtryk gennem tegning eller digtning.
I 2003 ønskede jeg at give min far en unik gave ved hans 60 års dag, et maleri. Gaven viste sig at blive starten på et kunstnerliv, og maleriet blev min primære udtryksform.
Allerførste udstilling ” Spøgelser og Følelser”, gav med sine mange røde prikker, mod og lyst til at skabe mere. Jeg har siden udstillet i et bredt udvalg af virksomheder og gallerier.
I 2005 deltog jeg på min første censurerede udstilling, og er antaget på forskellige censurerede udstillinger gennem årene.
Jeg har modtaget undervisning på Thorstedlund kunsthøjskole, på Kunstskolen Spektrum, og hos kunstner Mia Willaume.
Mine værker er som oftest abstrakte. De kredser om det ydre og indre landskab. Vertikale og horisontale linjer fra det fysiske landskab og de indre landskabers mylder af minder. Indtryk bliver intuitivt omsat til farverige og grafiske fortællinger med en visuel begærlighed til palettens uendelige farvekombinationer. 
Inspirationen hentes i naturen. Jeg ser naturen som en uudtømmelig kilde, med perspektiver, der kan indfanges hele livet.

Jeg har malet og udstillet siden 2003. I 2012 begyndte jeg at tegne, dette er blevet en stor del af mit virke. Jeg tilbyder udstillingscocktails, bestående af både malerier og illustrationer.

Jeg gør det desuden i vægillustration, illustrationer til bøger og magasiner, og andre bestillingsarbejder.

Maleri:

Jeg arbejder både i det abstrakte og figurative felt. En fællesnævner er paletten. Mine malerier er koloristiske. Jeg arbejder med farvernes indbyrdes samspil og modspil –og væver dem sammen til en smuk fortælling.

Mine malerier er ofte inspireret af naturen med dens vidder, dybde, mønstre og linjer. Mange malerier malet den senere tid rummer landskabslignende kompositioner med et strejf af barnagtighed. De er farverige og drømmende i deres form. Flydende penselstrøg møder stramhed. Udfordringen, at skabe ro i dette spændingsfelt mellem pænhed og vildskab, så værket lever!

I det mere figurative hjørne af min kunstverden maler jeg sjove, gådefulde personskildringer. De er skæve og finurlige. Og de har alle en historie på hjertet.

Illustration:

Mine illustrationer er inspireret af zen-doodle universet, med de mangeartede mønstre, former og grafiske linjer.

Motiverne er også her naturen, med dens smukke mønstre i blade, fugle, træer og landskaber.

Det er ofte kvinder, der dukker frem på papiret med håret vævet i et kæmpe tankemylder af symboler og budskaber.

De helt fine skrøbelige 0.05 streger, fletter sig ind og ud mellem tykke 1.8 markers og skaber tilsammen historie og helhed.

ALT DET JEG OPLEVER, SER OG LÆSER, BLIVER TIL NYE MOTIVER PÅ MIN NETHINDE OG KANALISERES UD GENNEM TUSCH OG PENSEL!

Kontakt

www.pieceofpaint.dk