Fotos fra Amazonas og LEHM-Unika brugskunst i træ

FERNISERING lørdag, den 2. september kl. 13 – 16

I september præsenterer Galleri ART10 en særudstilling med fotos fra Amazonas, Brasilien og kunsthåndværk af trædrejer Jens Lehm Nielsen. Fernisering slutter af med visesang af Claus og Fluerne.

Fotoudstillingen fra Amazonas står vores fotograf Jens E. Pedersen for. Jens har her i juni/juli sejlet rundt på floderne Amazonas og Rio Negro i Brazilien. Det er blevet til mere end 4000 fotos. I ART10 præsenterer vi et lille udsnit af disse fotos. Motiverne er meget forskellige. Jens siger: Det kan være svært at fotografere en regnskov, når vandet står helt op i trækronerne. Men i kano er det muligt at sejle ind imellem trækronerne, så der er kommet en meget spændende udstilling ud af det.” Motiverne omfatter bl.a. indianere, fugle, huse, dyr, både og streetart. Jens har udstillet flere steder i Odsherred, Holbæk og hovedstadsområdet. Han er medlem af kunstgruppen Morild. Jens har været med til at starte galleri ART10.

Som rigtig gæsteudstiller kan vi præsentere trædrejer Jens Lehm Nielsen, Lehm-Unika fra Kalundborg. Udstillingen omfatter lamper, skåle, fade, stager, o.m.a. Der er anvendt danske træsorter, men også mere ”eksotisk” træ, f.eks. wengé, zebrano, purplehear (amarant) og moseeg (røget eg).

LEHM-Unika er kendetegnet på et varieret udtryk ved brug af forskellige materialer i samarbejde med andre kunsthåndværkere, hvor hver brugsting får sit eget unikke udsende.

Jens Lehm siger: ”Mine brugsting indeholder forskellige elementer, der netop er med til at underbygge det enkelte elements særkende og gør dermed det færdige produkt til et unikum.”

På ferniseringen er der også værker af ART10s andre faste medlemmer.

Ferniseringen slutter af med visesang af Claus og Fluerne.

Det bliver en spændende eftermiddag i ART10, så der er alt mulig grund til at komme forbi til ferniseringen i galleriet lørdag den 2. september kl. 13-16, og ellers vises udstillingen i galleriet hele september måned.